lavera - basis sensitiv - Classic Pasta do zębów z bio-echinaceą i propolisem
SO'BiO etic - próbka Organiczny krem BB 5w1 jasny beż 01
ikarov - Woda różana
Informacje o produkcie
PromocjaPolecanyPrzecena

sylveco - rosadia - Olejek do demakijzu

Produkt dostępny w magazynie
Wysyłka w 0 dni
Koszt od 9.00
34.90
30.71 / 1szt.
Oszczędzasz 12 %, czyli 4.19
  • pojemność: 150 ml
  • Dezodorant bez soli aluminium i alkoholu, zawierający skuteczne składniki absorbujące pot i hamujące rozwój bakterii, niwelujące jednocześnie nieprzyjemny zapach.

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

sylveco - rosadia - Olejek do demakijzu
Kod produktu: 6024
Producent: Sylveco
Seria: demakijaż

Ten towar jest dostępny w naszych sklepach

Możesz kupić ten produkt bez składania zamówienia internetowego w jednym z naszych sklepów w Twojej okolicy. Sprawdź w których punktach produkt jest dostępny od ręki. Sprawdź dostępność
PEŁEN OPIS

pojemność: 150 ml

 

Delikatny olejek do demakijażu, skomponowany na bazie odżywczych olejów roślinnych: słonecznikowego, z pestek winogron oraz oczyszczającego oleju rycynowego. Dodatek witaminy E zapewnia spowolnienie procesów starzenia oraz ochronę przed czynnikami zewnętrznymi. Za egzotyczną, kwiatową i świeżą nutę produktu odpowiada naturalny olejek z drzewa różanego, który dodatkowo uelastycznia i intensywnie regeneruje naskórek. Po zastosowaniu olejku skóra pozostaje wyraźnie oczyszczona, nawilżona i ukojona.

 

Sposób użycia:

1-2 dozy olejku nanieś na wilgotną skórę i wykonaj masaż. Nadmiar produktu usuń przy użyciu ściereczki zmoczonej w ciepłej wodzie lub toniku.

 

Produkt przebadany dermatologicznie. 

Termin ważności od daty produkcji: 18 miesięcy

 

Ingredients/INCI:

Helianthus Annus Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Coco-Caprylate, Lecithin, Tocopheryl Acetate, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Citronellol, Linalool.

 

 

RÓŻA TO SYMBOL KOBIECOŚCI, DOJRZAŁEGO PIĘKNA I LUKSUSU

ROSADIA to marka oparta o surowce pochodzące z wyjątkowych roślin, których unikalne właściwości są gwarancją skutecznego działania:

  • róża bułgarska (damasceńska),
  • róża dzika,
  • drzewko różane.

Wyjątkowym składnikiem kosmetyków ROSADIA jest drogocenny olejek z róży damasceńskiej, który pozyskiwany jest przez destylację ręcznie zbieranych kwiatów tej rośliny uprawianej w słynnej Dolinie Róż w Kazanłyku w Bułgarii. Z dwóch do pięciu ton zebranych kwiatów destyluje się 1 kg olejku eterycznego. Od ponad 330 lat róża damasceńska uprawiana jest w tym rejonie, ponieważ uważa się, że Dolina Róż posiada unikalne, wyjątkowe warunki (strukturę gleby, wilgotność powietrza, zachmurzenie i opady deszczu) do uzyskania najwyższej jakości olejku różanego. Róże zbierane są w ściśle określonej porze, od wschodu słońca do ok. 10.00-11.00 godziny, ponieważ wtedy kwiaty mają największe stężenie olejków.

Ze względu na bogactwo substancji opóźniających procesy starzenia się skóry (antyoksydantów), a także składników działających łagodząco, odżywczo, nawilżająco oraz wzmacniająco na naczynia krwionośne, seria ROSADIA dedykowana jest przede wszystkim cerom naczynkowym, dojrzałym, suchym i wrażliwym.

 

 

ROSA DAMASCENA

Olejek pozyskiwany jest przez destylację ręcznie zbieranych kwiatów róży damasceńskiej (Rosa damascena) uprawianej w słynnej Dolinie Róż w Kazanłyku w Bułgarii. Z dwóch do pięciu ton zebranych kwiatów destyluje się 1 kg olejku eterycznego. Uważa się, że Dolina Róż posiada unikalne, wyjątkowe warunki (strukturę gleby, wilgotność powietrza, zachmurzenie i opady deszczu) do uzyskania najwyższej jakości olejku różanego. Róże zbierane są w ściśle określonej porze, od wschodu słońca do ok. 10.0011.00 godziny ponieważ wtedy kwiaty mają największe stężenie olejków. W perfumerii zapach ten jest wzorcem zapachu kwiatowego. Kwiatowy charakter nadają temu olejkowi główne składniki: alkohol beta-fenyloetylowy, geraniol i damascenon. Olejek różany jest doskonały do pielęgnacji skóry, przede wszystkim suchej, wrażliwej, dojrzałej. Działa tonizująco, usuwa zaczerwienienia związane z rozszerzonymi naczynkami. Stosowany przy rozstępach, starzeniu się skóry, przesuszeniu skóry. Pomimo niezwykłego postępu w dziedzinie substancji zapachowych nie można zastąpić olejku Rosa damascena innymi olejkami różanymi spośród ponad 200 odmian tej rośliny. Hydrolat z róży damasceńskiej działa odświeżająco i aromatycznie, delikatnie nawilża. Posiada właściwości antyseptyczne, antybakteryjne i lekko ściągające; polecany jest przy drobnych ranach i poparzeniach oraz w formie okładów na podrażnione i zmęczone powieki. Dzięki antocyjaninom i olejkowi eterycznemu obecnym w płatkach róży - reguluje krążenie i wzmacnia naczynka krwionośne. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzmarszczkowe, poprawia elastyczność i gładkość skóry.

 

 

ROSA CANINA

Kompozycja chemiczna oleju z dzikiej róży jest wyjątkowa. Zawiera on naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A, tretinoina), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów omega-6 i omega-3. Olej z dzikiej róży zawiera także karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych. Posiada unikalne właściwości: redukuje istniejące i hamuje powstawanie nowych zmarszczek, poprawia elastyczność skóry, tonizuje jej odcień i znacząco spowalnia proces starzenia. Olej dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy, redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza restrukturyzację tkanek). Ekstrakt z owoców dzikiej róży posiada bardzo wysokie stężenie witaminy C, dzięki czemu rozjaśnia cerę i przebarwienia. Charakteryzuje się właściwościami zmiękczającymi, nawilżającymi i wygładzającymi, chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wzmacnia włókna kolagenu i elastyny, powodując wzrost jędrności i elastyczności skóry oraz redukcję drobnych zmarszczek.

 

ANIBA ROSAEODORA

Olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z drewna drzewa różanego. Jest szeroko stosowany w perfumerii w kompozycjach damskich i męskich ze względu na piękną egzotyczną kwiatową i świeżą nutę przypominającą nieco zapach róży. Główne związki chemiczne wchodzące w jego skład to: a-pinene, camphen, geraniol, neral, geranial, myrcene, limonene, 1,8-cineole, linalool, benzaldehyde, linalool oxides, a-terpineol. W kosmetyce dzięki właściwościom stymulowania tkanek skórnych wykorzystywany jest w preparatach przeciwzmarszczkowych, anti-agingowych. Duża zawartość linalolu (ponad 80%) sprawia, że olejek posiada działanie przeciwzmarszczkowe. Uelastycznia, wygładza i regeneruje naskórek. Olejek drzewa różanego ma działanie relaksujące i poprawiające nastrój. Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i apatii. Łagodzi bóle głowy spowodowane napięciem i przemęczeniem.

 

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel