lavera - basis sensitiv - Classic Pasta do zębów z bio-echinaceą i propolisem
SO'BiO etic - próbka Organiczny krem BB 5w1 jasny beż 01
ikarov - Woda różana
Informacje o produkcie
PromocjaPolecanyPrzecena

sylveco - rosadia - Mleczko do demaijażu

Produkt dostępny w magazynie
Wysyłka w 0 dni
Koszt od 9.00
28.90
25.43 / 1szt.
Oszczędzasz 12 %, czyli 3.47
  • pojemność: 150 ml
  • Olej z pestek dzikiej róży to źródło naturalnych antyoksydantów, spowalniających procesy starzenia i zwiększających elastyczność. Skóra po zastosowaniu mleczka pozostaje czysta i promienna, przyjemnie ukojona.

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

sylveco - rosadia - Mleczko do demaijażu
Kod produktu: 6025
Producent: Sylveco
Seria: demakijaż

Ten towar jest dostępny w naszych sklepach

Możesz kupić ten produkt bez składania zamówienia internetowego w jednym z naszych sklepów w Twojej okolicy. Sprawdź w których punktach produkt jest dostępny od ręki. Sprawdź dostępność
PEŁEN OPIS

pojemność: 150 ml

 

Delikatne mleczko przeznaczone do usuwania makijażu z twarzy, okolic oczu i ust. Skutecznie usuwa zanieczyszczenia, nie podrażniając przy tym skóry. Zawiera kombinację olejów: słonecznikowego, z pestek winogron i oleju rycynowego. Olej z pestek dzikiej róży to źródło naturalnych antyoksydantów, spowalniających procesy starzenia i zwiększających elastyczność. Skóra po zastosowaniu mleczka pozostaje czysta i promienna, a dzięki olejkom eterycznym przyjemnie ukojona.

 

Sposób użycia:

1-2 dozy mleczka nanieś bezpośrednio na wilgotną skórę twarzy i szyi, delikatnie przetrzyj i zmyj ciepłą wodą.

 

Produkt przebadany dermatologicznie. 

Termin ważności od daty produkcji: 18 miesięcy

 

Ingredients/INCI:

Aqua, Helianthus Annus Seed Oil, Sorbitol, Ricinus Communis Seed Oil, Rosa Canina (Fruit) Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Sorbitan Stearate, Sucrose Cocoate, Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Linalool.

 

 

RÓŻA TO SYMBOL KOBIECOŚCI, DOJRZAŁEGO PIĘKNA I LUKSUSU

ROSADIA to marka oparta o surowce pochodzące z wyjątkowych roślin, których unikalne właściwości są gwarancją skutecznego działania:

  • róża bułgarska (damasceńska),
  • róża dzika,
  • drzewko różane.

Wyjątkowym składnikiem kosmetyków ROSADIA jest drogocenny olejek z róży damasceńskiej, który pozyskiwany jest przez destylację ręcznie zbieranych kwiatów tej rośliny uprawianej w słynnej Dolinie Róż w Kazanłyku w Bułgarii. Z dwóch do pięciu ton zebranych kwiatów destyluje się 1 kg olejku eterycznego. Od ponad 330 lat róża damasceńska uprawiana jest w tym rejonie, ponieważ uważa się, że Dolina Róż posiada unikalne, wyjątkowe warunki (strukturę gleby, wilgotność powietrza, zachmurzenie i opady deszczu) do uzyskania najwyższej jakości olejku różanego. Róże zbierane są w ściśle określonej porze, od wschodu słońca do ok. 10.00-11.00 godziny, ponieważ wtedy kwiaty mają największe stężenie olejków.

Ze względu na bogactwo substancji opóźniających procesy starzenia się skóry (antyoksydantów), a także składników działających łagodząco, odżywczo, nawilżająco oraz wzmacniająco na naczynia krwionośne, seria ROSADIA dedykowana jest przede wszystkim cerom naczynkowym, dojrzałym, suchym i wrażliwym.

 

 

ROSA DAMASCENA

Olejek pozyskiwany jest przez destylację ręcznie zbieranych kwiatów róży damasceńskiej (Rosa damascena) uprawianej w słynnej Dolinie Róż w Kazanłyku w Bułgarii. Z dwóch do pięciu ton zebranych kwiatów destyluje się 1 kg olejku eterycznego. Uważa się, że Dolina Róż posiada unikalne, wyjątkowe warunki (strukturę gleby, wilgotność powietrza, zachmurzenie i opady deszczu) do uzyskania najwyższej jakości olejku różanego. Róże zbierane są w ściśle określonej porze, od wschodu słońca do ok. 10.0011.00 godziny ponieważ wtedy kwiaty mają największe stężenie olejków. W perfumerii zapach ten jest wzorcem zapachu kwiatowego. Kwiatowy charakter nadają temu olejkowi główne składniki: alkohol beta-fenyloetylowy, geraniol i damascenon. Olejek różany jest doskonały do pielęgnacji skóry, przede wszystkim suchej, wrażliwej, dojrzałej. Działa tonizująco, usuwa zaczerwienienia związane z rozszerzonymi naczynkami. Stosowany przy rozstępach, starzeniu się skóry, przesuszeniu skóry. Pomimo niezwykłego postępu w dziedzinie substancji zapachowych nie można zastąpić olejku Rosa damascena innymi olejkami różanymi spośród ponad 200 odmian tej rośliny. Hydrolat z róży damasceńskiej działa odświeżająco i aromatycznie, delikatnie nawilża. Posiada właściwości antyseptyczne, antybakteryjne i lekko ściągające; polecany jest przy drobnych ranach i poparzeniach oraz w formie okładów na podrażnione i zmęczone powieki. Dzięki antocyjaninom i olejkowi eterycznemu obecnym w płatkach róży - reguluje krążenie i wzmacnia naczynka krwionośne. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzmarszczkowe, poprawia elastyczność i gładkość skóry.

 

 

ROSA CANINA

Kompozycja chemiczna oleju z dzikiej róży jest wyjątkowa. Zawiera on naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A, tretinoina), który regeneruje tkanki na poziomie komórkowym. Ponadto olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów omega-6 i omega-3. Olej z dzikiej róży zawiera także karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę i in.) o właściwościach antyoksydacyjnych. Posiada unikalne właściwości: redukuje istniejące i hamuje powstawanie nowych zmarszczek, poprawia elastyczność skóry, tonizuje jej odcień i znacząco spowalnia proces starzenia. Olej dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po kąpielach słonecznych, rozjaśnia przebarwienia, odbudowuje cement międzykomórkowy, redukuje blizny i rozstępy (przyspiesza restrukturyzację tkanek). Ekstrakt z owoców dzikiej róży posiada bardzo wysokie stężenie witaminy C, dzięki czemu rozjaśnia cerę i przebarwienia. Charakteryzuje się właściwościami zmiękczającymi, nawilżającymi i wygładzającymi, chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wzmacnia włókna kolagenu i elastyny, powodując wzrost jędrności i elastyczności skóry oraz redukcję drobnych zmarszczek.

 

ANIBA ROSAEODORA

Olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z drewna drzewa różanego. Jest szeroko stosowany w perfumerii w kompozycjach damskich i męskich ze względu na piękną egzotyczną kwiatową i świeżą nutę przypominającą nieco zapach róży. Główne związki chemiczne wchodzące w jego skład to: a-pinene, camphen, geraniol, neral, geranial, myrcene, limonene, 1,8-cineole, linalool, benzaldehyde, linalool oxides, a-terpineol. W kosmetyce dzięki właściwościom stymulowania tkanek skórnych wykorzystywany jest w preparatach przeciwzmarszczkowych, anti-agingowych. Duża zawartość linalolu (ponad 80%) sprawia, że olejek posiada działanie przeciwzmarszczkowe. Uelastycznia, wygładza i regeneruje naskórek. Olejek drzewa różanego ma działanie relaksujące i poprawiające nastrój. Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i apatii. Łagodzi bóle głowy spowodowane napięciem i przemęczeniem.

 

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel