sante - Maskara sensitiv z olejkiem migdałowym
masmi - Elastyczne wkładki higieniczne
sodasan - Płyn do mycia naczyń sensitiv 500 ml12501000
Informacje o produkcie
PromocjaPolecanyPrzecena

sylveco - duetus - Peeling do twarzy

Produkt dostępny w magazynie
Wysyłka w 0 dni
Koszt od 9.00
18.90
15.12 / 1szt.
Oszczędzasz 20 %, czyli 3.78
  • pojemność: 75 ml
  • Delikatny, drobnoziarnisty peeling przeznaczony do oczyszczania cery mieszanej lub z niedoskonałościami.
  • detoksykuje, dogłębnie oczyszcza i wyrównujw koloryt.
  • wpływa korzystnie na jej strukturę i wygląd.
  • przyjemny, świeży aromat.

Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć

sylveco - duetus - Peeling do twarzy
Kod produktu: 6040
Producent: Sylveco

Ten towar jest dostępny w naszych sklepach

Możesz kupić ten produkt bez składania zamówienia internetowego w jednym z naszych sklepów w Twojej okolicy. Sprawdź w których punktach produkt jest dostępny od ręki. Sprawdź dostępność
PEŁEN OPIS

pojemność: 75ml

 

Delikatny, drobnoziarnisty peeling przeznaczony do oczyszczania cery mieszanej lub z niedoskonałościami. Zawarte drobinki korundu i zmielonych nasion czarnuszki mechanicznie złuszczają martwy naskórek, wygładzając skórę. Węgiel aktywny oraz ekstrakt z lukrecji detoksykują, dogłębnie oczyszczają i wyrównują koloryt. Odżywcze oleje z pestek winogron i czarnuszki dostarczają skórze niezbędnych witamin i NNKT, wpływając korzystnie na jej strukturę i wygląd. Połączenie naturalnych olejków eterycznych z bergamotki i tymianku wspomaga procesy regeneracji, nadając produktowi przyjemny, świeży aromat.

 

 

Sposób użycia:

Nanieś na wilgotną skórę twarzy niewielką ilość produktu i masuj delikatnie skórę ok. 2 minuty, omijając okolicę oczu. Dokładnie zmyj przy użyciu letniej wody. Stosuj 1-2 razy w tygodniu, w zależności od potrzeb i zanieczyszczenia skóry. 

 

 

Produkt przebadany dermatologicznie. 

Termin ważności od daty produkcji: 18 miesięcy

 

Ingredients/INCI:

Aqua, Alumina, Vitis Vinifera Seed Oil, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglycerides, Sorbitan Stearate, Sucrose Cocoate, Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil, Stearic Acid, Nigella Sativa (Black Seed) Seeds Powder, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Activated Charcoal, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Cetyl Alcohol, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Cyamopsis Tetragonoloba Gum, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Limonene, Linalool. 

 

 

 

 SERIA DUETUS

Najpowszechniej występującym typem cery jest cera mieszana, przy czym prawie połowa populacji z tym rodzajem skóry zmaga się dodatkowo z niedoskonałościami (trądzik, rozszerzone pory, zaskórniki). Rynek kosmetyczny oferuje bardzo wiele różnych specyfików, które z jednej strony mają wspomagać normalizację cery, z drugiej jednak zawierają w swoim składzie szkodliwe i zbędne składniki, mogące zaostrzać problem.
DUETUS to nowoczesne polskie kosmetyki naturalne, przeznaczone do pielęgnacji w konwencji minimalizmu i uniwersalizmu.
Kosmetyki DUETUS wyróżniają: ź unikatowe receptury oparte o właściwości regulującodetoksykujące (węgiel aktywny, olej z konopi, olej z czarnuszki, ekstrakty z nagietka, lukrecji i pięciornika, kwasy AHA, BHA, PHA) ź w 100% wegański skład, ź kompozycja naturalnych olejków eterycznych, która stanowi o zapachu każdego produktu, ź brak sztucznych barwników, aromatów, ź przystępna cena, ź oryginalny design opakowań, ź funkcjonalność i możliwość wielu zastosowań (będą to pierwsze na rynku kosmetyki anty-trądzikowe, anti-pollution i unisex).

 

WĘGIEL AKTYWNY
Węgiel aktywny (INCI: Activated Charcoal) - dzięki swojej strukturze idealnie radzi sobie z przyciąganiem i wchłanianiem toksyn, zanieczyszczeń ze skóry, nadmiaru sebum, czy też zrogowaciałego naskórka. Wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, rozjaśniające i kojące. Z uwagi na swoje właściwości stosowany jest w produktach do oczyszczania i pielęgnacji głównie cer tłustych, mieszanych i trądzikowych. Pomaga zwalczyć zaskórniki, złagodzi zmiany zapalne na skórze, oczyści ją i odświeży.  Eliminuje także przykre zapachy. Węgiel aktywny jest w 100% naturalnym surowcem kosmetycznym, bardzo łagodnym dla skóry, nie powoduje podrażnień i nie narusza jej bariery ochronnej. Dodatkowo stymuluje wzrost komórek pozostawiając skórę wzmocnioną i wygładzoną. W wielu konwencjonalnych kosmetykach występuje tylko czarny pigment (INCI: Carbon Black / CI 77268) i w zasadzie poza funkcją barwiącą nie wykazuje takich właściwości, jak rzeczywisty węgiel aktywny.

 

OLEJ Z KONOPI SIEWNEJ
Olej konopny (INCI: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil) - nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe stanowią 81 % zawartości oleju. NNKT, wchodzące w skład oleju konopnego, mają unikalne właściwości kosmetyczne. W komórkach skórnych uzupełniają kwasy tłuszczowe wysuszone/wypłukane przez czynniki zewnętrzne. NNKT wzmacniają zniszczone komórki sprawiając, że skóra wygląda młodo. Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. W przeciwieństwie do kwasów nienasyconych kwasy nasycone zawarte w oleju nie są wchłaniane. Tworzą natomiast na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody. Badania kliniczne potwierdzają, że nienasycone kwasy tłuszczowe, w szczególności kwas linolowy (omega-6) oraz gamma-linolowy  pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują transepidermalną utratę wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, a także skóry ze zmianami trądzikowymi, normalnej i przetłuszczającej się. Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olei. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze.

 

OLEJ Z NASION CZARNUSZKI
Olej z nasion czarnuszki siewnej (INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil) - polecany szczególnie do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej, trądzikowej i zanieczyszczonej. Za szereg cennych właściwości odpowiada ponad 100 związków aktywnych występujących w nasionach. Olej ten zawiera dużą ilość niezbędnych dla funkcjonowania organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E, biotyny, steroli i mikroelementów. Dzięki temu efektywnie wspomaga gojenie zmian skórnych, zapobiega powstawaniu blizn lub redukuje już powstałe. Łagodzi zaczerwienienia oraz zmniejsza przebarwienia skórne. Wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i antywirusowe.

 

Opinie użytkowników
Zapytaj o produkt:

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

E-mail:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Pytanie:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Poleć ten produkt:

Jeżeli chcesz poinformować swojego znajomego o produkcie, który Twoim zdaniem może go zainteresować, skorzystaj z poniższego formularza.

Do:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Możesz podać więcej adresów e-mail, rozdzielając je przecinkami
Podpis:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
Treść:
To pole jest wymagane do złożenia zamówienia.
pola oznaczone - To pole jest wymagane do złożenia zamówienia. - są wymagane
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel